Buikmassage

Bij een massage wordt de buik vaak overgeslagen. Dat vind ik jammer, want juist in de buik vinden er zoveel belangrijke processen plaats. Niet alleen het verteren van voedsel maar ook het verwerken en opslaan van emoties, gedachten of indrukken vinden plaats in de buik. De neurotransmitters dopamine en serotonine worden er grotendeels in geproduceerd en deze hebben weer invloed op ons geluksgevoel en innerlijke rust.

Wanneer onze darmwerking niet optimaal is uit zich dit vaak in buikpijn, winderigheid, een opgezette buik en wisselende ontlasting. Maar ook stress en emoties hebben weerslag op je buik; er ontstaan blokkades die voelbaar zijn als knopen of harde gevoelige gebieden.

Mijn buikmassage behandeling bestaat uit  technieken vanuit de Chi Nei Tsang 1 (interne orgaan massage) gecombineerd met de FX Mayer methode. De behandeling begint en eindigt altijd met een warme kruik op de buik en diepe ademhalingen. De massage werkt ontspannend, drijft afvalstoffen af, verhoogt het zuurstofgehalte, zorgt voor meer energie en vitaliteit in de darmen en het immuunsysteem wordt op een natuurlijke wijze geactiveerd. Na de massage voelt de buik zachter en ontspannender aan.

Uiteraard is geen buik hetzelfde en wordt de behandeling aangepast aan wat ik voel, ervaar en jouw persoonlijke klachten.

Een buikmassage is ideaal als hoofdbehandeling maar werkt ook zeer stimulerend vóór een colonhydrotherapie behandeling.