Voedingsintolerantie testen

Meten = weten

Soms kunnen onderliggende problemen de oorzaak zijn van je klachten. Je kunt nog zo gezond eten en goede supplementen slikken, maar als die onderliggende problemen nog niet aangepakt zijn bestaat er een grote kans dat je klachten nooit helemaal zullen verdwijnen. Wat zouden die onderliggende problemen kunnen zijn? Bijvoorbeeld problemen met je maag zoals te veel of te weinig maagzuur of de Heliobacter Pylori bacterie. Ook komt het vaak voor dat er problemen zijn met de alvleesklier en er niet genoeg verteringsenzymen geproduceerd worden. Of misschien is er een disbalans in de darmbacteriën. Ook kan er sprake zijn van allergieën en/of intoleranties. Als we de oorzaak van jouw klachten weten, kunnen we een zeer gericht en persoonlijk therapieplan maken en je klachten grondig aanpakken.

Ik bied de volgende testen aan om mogelijke onderliggende problemen op te sporen:

Voedingsintolerantie testen

Wanneer je klachten hebt die maar niet weg lijken te gaan dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een vertraagde IgG-voedselallergie Type III. Dit staat ook wel bekend als een voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie. Vaak blijven deze reacties onopgemerkt omdat de klachten pas na uren of zelfs dagen optreden na het eten van een ”trigger food”. Het is dan erg lastig om te bepalen welk voedingsmiddel de reactie heeft veroorzaakt. De ImuPro voedselintolerantie testen kunnen hierbij helpen. Ze testen namelijk op IgG reacties van de meest voorkomende voedingsallergenen.

De volgende testen zijn mogelijk

ImuPro Screen+

ImuPro Screen+ biedt een individuele analyse van 44 veel voorkomende voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, ontbijtgranen en kippenei.

ImuPro Basic

ImuPro Basic test de 90 belangrijkste voedingsmiddelen, zoals typische soorten vlees, groenten, fruit, granen, zuivelproducten en kippenei.

ImuPro Vegetarisch

ImuPro Vegetarisch test de 90 belangrijkste voedingsmiddelen, zoals typische soorten groenten, fruit, granen, zuivelproducten en kippenei.

ImuPro Complete

ImuPro Complete test 270 voedingsmiddelen en additieven. Het analyseert de typische soorten vlees, groenten, fruit, granen, zuivelproducten en eieren. Hun alternatieven worden ook getest, plus regiospecifiek voedsel, een groot aantal kruiden, thee, koffie, wijn, verdikkingsmiddelen en conserveermiddelen.

In mijn praktijk kan ik je helpen met de vingerpriktest van de ImuPro test. Nadat het bloed is verzameld stuur ik de envelop met bloedsample naar het laboratorium toe. Na ongeveer 1 a 2 weken zijn de resultaten bekend en ontvang je de resultaten per mail of via de post. 

We kunnen deze uitslagen samen interpreteren en eventueel de nodige veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon zodat huidige klachten mogelijk verminderen of verdwijnen.