Colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie wordt ook wel darmspoeling of darmreiniging genoemd. Heb je vaak last van vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, een wisselende ontlasting of vaak buikpijn, huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of acne, een slechte adem en/of lichaamsgeur, hoofdpijn, concentratie- en/of leerproblemen, depressieve gevoelens, chronische verkoudheid, spier en/of gewrichtsproblemen, hormonale klachten of moeite hebben met op een ideaal gewicht te blijven? In dat geval kan colonhydrotherapie zeker een belangrijke rol spelen in het verbeteren van je klachten.

Vele mensen denken dat het niet nodig is om hun darmen te reinigen omdat ze dagelijks ontlasting hebben. Maar zelfs als je een regelmatige stoelgang hebt kan je darmfunctie nog verstoord zijn. Darmspoelingen zijn erop gericht je darmen in een gezonde conditie te brengen en te behouden.

Colonhydrotherapie is een behandeling waarbij de dikke darm met water op lichaamstemperatuur wordt schoongespoeld. Het werkt als het nemen van een bad maar dan van binnenuit. Naast het reinigen van de dikke darm spelen andere voordelen zoals het hydrateren van de darm en het trainen en herstel van de darmperistaltiek ook een belangrijke rol.

Hoe werkt het?

Met behulp van een colonhydrotherapie apparaat wordt warm gefilterd water zeer langzaam via een gesloten systeem de dikke darm ingeleid. Hierbij maken we gebruik van een canule.  Aan de canule zit een wateraanvoerslang en een waterafvoerslang. Het warme water geeft een tegendruk aan de darmen, waardoor de natuurlijke peristaltische darmbeweging weer op gang komt, hierdoor krijg je het gevoel dat je moet ontlasten. Door het weken met het warme water en mede het masseren van de buik laat het aangekoekte materiaal wat aan de darmwand zit los en wordt het via de afvoerslang en apparaat ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering. Je kunt dus zien wat je darmen loslaten tijdens de behandeling. De behandeling is een pijnloze, integere en veilige behandeling met een zeer effectief resultaat. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. We werken uitsluitend met materialen voor eenmalig gebruik. 

Als het de eerste keer is dat je een darmspoeling doet kan in zijn algemeenheid worden gesteld dat een serie van drie behandelingen binnen een korte tijd (7-14 dagen) zeer aan te bevelen zijn. Dit om het beste resultaat te bereiken.  

Hoeveel behandelingen in totaal nodig zijn, hangt af van de gezondheid en conditie van de darm en verschilt per individu.