Voetreflexzone therapie

Voetreflexzone therapie bestaat al eeuwenlang. In de jaren dat ik in India, het Verre en Midden-Oosten heb mogen wonen en werken, viel het me altijd al op hoe makkelijk de mensen daar elkaars voeten masseren. Iedereen daar begrijpt hoe ontspannend en helend dit is voor lichaam en geest.

Al onze lichaamsdelen zijn weerspiegeld op onze voeten. Bepaalde punten op onze voeten corresponderen met spieren, organen, klieren en andere delen van ons lichaam.
De organen die in het lichaam aan de rechterzijde zitten zijn op de rechtervoet weerspiegeld. De linker organen zijn op de linkervoet te vinden. De organen die in het midden of net uit het midden liggen, zijn over beide voeten verdeeld. Door druk op de reflexpunten uit te oefenen beïnvloed je de behandelende organen. Zo wordt uiteindelijk het evenwicht hersteld.

Voetreflex in de praktijk voor darmgezondheid

Tijdens een voetreflexzone therapie worden de reflexgebieden die in verbinding staan met bijvoorbeeld je dunne- en dikke darm en andere spijsverteringsorganen zoals maag, lever, galblaas en pancreas gemasseerd. Hierdoor worden de functies van deze organen gestimuleerd om beter hun best te doen. Dit kan helpen bij bijvoorbeeld obstipatie problemen, maar ook bij andere klachten die spijsvertering en darm gerelateerd zijn zoals vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen, depressie, huidklachten enz.

Tijdens een detoxkuur of vóór een colonhydrotherapie behandeling is het ook aan te raden om een voetreflexzone therapie te ondergaan. Door het aanraken en masseren van bepaalde punten wordt de darmperistaltiek gestimuleerd en krijgen de afvalstoffen een betere kans om afgevoerd te worden.

Naast alle bovengenoemde voordelen is een voetreflexzone therapie uiteraard ook een heerlijke ontspannende behandeling!