Recensies

Sandra 

Al jaren rondgelopen met klachten [vaak een opgezette buik, heel vol gevoel en misselijkheid] en daarvoor ook menigmaal bij de huisarts geweest die me uiteindelijk met het Prikkelbare darmsyndroom naar huis stuurde met medicatie. Dit druiste echt helemaal tegen mijn gevoel in. Ik wilde liever echt de klachten aanpakken dan medicatie gaan slikken. Via een vriendin kwam ik bij de darmpraktijk van Lily terecht. Na een intake en bloedonderzoek kwamen daar diversen uitslagen naar boven die moesten worden aangepakt om mijn darmen tot rust te brengen. Want dat was hard nodig! 

Eerlijk gezegd best even getwijfeld om een traject aan te gaan omdat er ook een kostenplaatje aanhangt. Als ik vooraf had geweten dat ik me nu zo goed zou voelen, had ik over de financiën echt niet getwijfeld. Het levert echt zoveel meer op dan het kost!! 

Lily, bedankt voor je aanstekelijk enthousiasme en prettige aanpak. Ik voelde me bij jou zo op mijn gemak, dat ik zelfs de darmspoelingen als prettig ervaren heb.  

Ik wens je het allerbeste toe.

Rick 

Ik liep al meer dan 6 jaar rond met chronische buikklachten. Deze klachten zorgde voor zowel fysieke als mentale klachten, waardoor het op een gegeven moment mijn leven beheerste. Door de kennis, geweldige expertise, en fijne begeleiding van Lily voel ik mij na een traject van 6 maanden zo goed als klachten vrij.

Boukje 

Jarenlang kampte ik met darmprobleempjes. Ik zeg bewust “probleempjes” omdat het zo vaak aan de hand was dat ik niet beter wist en het afdeed als een kleinigheid. Via een fijn contact ontmoette ik Lily Valkenberg voor een kennismakingsgesprek. Zij vertelde me dat dagelijkse darmklachten en diarree niet nodig waren en dat we samen konden zoeken naar een oplossing. 

Afgelopen jaar volgde ik haar half jaar darmherstel traject dat begon met onderzoeken naar de oorzaak en leidde tot een duidelijk en goed uitbaarbaar plan van aanpak van 4 fasen. Lily begeleidde me hier heel fijn bij met persoonlijke sessies en op afstand voor vragen en advies. Ik ben heel blij dat ik dit traject heb gevolgd en mijn darmen zijn goed hersteld. 

Het is bijzonder na 25 jaar klachten nu te weten en merken dat het ook anders kan. In het traject heb ik verder nog een leuke kookworkshop gehad en fijn voedingsadvies. Ik ben heel blij dat ik Lily heb ontmoet en we houden contact voor periodiek onderhoud.

Chantal

Ruim 30 jaar geleden werd bij mij ziekte van Crohn vastgesteld. Altijd medicatie gebruikt in de veronderstelling dat dat de enige optie was. Nu 2 jaar geleden was er een stem in mij die zei dat het anders moest (kreeg zware medicatie via het infuus) en toen ben ik gestart met mijn reis.

Na reeds een half jaar bezig te zijn met aanpassingen in mijn voeding kwam ik in mei 2022 in contact met Lily Valkenberg, en dat voelde gelijk als de juiste persoon die mij verder kon helpen. Haar specifieke en alternatieve kennis over voeding en darmen, was precies wat ik nodig had / heb. Ze fungeert als vraagbaak, gids, advies in routes te volgen en supplementen te nemen, support als het even ‘tegenvalt’. Echter, Lily benadrukt ook altijd dat elke keuze bij jezelf ligt. In het begin leunde ik meer op haar kennis en adviezen, maar wat Lily me eigenlijk vooral heeft geleerd in dat jaar is dat er geen blauwdruk naar gezondheid is, en dat je uiteindelijk echt zelf je gids bent. Leren, verdiepen, experimenteren, luisteren naar je lichaam en aanvoelen wat voor jou goed is. Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn eigen gids ben en is Lily 1 van mijn bronnen voor sparring. 

En met betrekking tot resultaat: ik ben inmiddels een jaar van de medicatie af en het gaat vele malen beter dan ooit met medicatie. Het is geen eenvoudige reis maar wel eentje die veel voldoening brengt wat je zet je eigen gezondheid namelijk echt op prioriteit nummer 1. En daar hulp bij vragen bij Lily, kan ik alleen positief over zijn.

Anita 

De behandelingen bij jou heb ik als heel prettig ervaren, vanwege jouw kennis, maar zeker ook vanwege jouw ontspannen houding en gezelligheid.  Ik kom graag bij je terug. 

Jeske 

Na een lange periode van klachten en vele bezoeken aan artsen die mij niet konden helpen, kwam ik bij Lily terecht.

Al bij het eerste gesprek kreeg ik het gevoel dat ik serieus genomen werd. Er werd echt naar me geluisterd en reacties die ik kreeg voelde herkenbaar. Na de onderzoeken volgde de behandeling waarbij je zeer goed wordt begeleidt en er is steeds contact. Het voelde zo vertrouwd en ik kon ten alle tijden bij haar terecht. Nu ik klaar ben voel ik me echt goed. Ik ben zelden nog misselijk en mijn darmproblemen zijn echt ver weg. Het heeft tijd en discipline gekost, maar dankzij de hele fijne, begripvolle begeleiding is het gelukt en ben ik Lily echt heel dankbaar!

Anna 

Ik ben bijna 31 jaar en kampte al mijn hele leven met (vage) buikklachten. Na meerdere onderzoeken en 2 operaties kreeg ik te horen dat ik een prikkelbare darm heb, maar ook endometriose.

Ik bleef klachten houden en artsen zeiden dat ik ermee moest leren leven.  Dankzij Lily weet ik dat het anders kan! Ik weet dankzij haar waar mijn darmklachten vandaan komen en hoe ik deze klachten kan verminderen. Ik heb nu geen last meer van een opgeblazen gevoel, darmkrampen of buikpijn. Ik zit veel beter in mijn vel en heb meer energie gekregen. Had ik dit maar jaren eerder geweten!

René

Het gaat heel goed. Mijn darmen zijn zoveel rustiger geworden. Ik ben zo blij dat ik er eindelijk achter ben gekomen waarom het zo onrustig was in mijn buik. Ik wil je ontzettend bedanken!!

Tonny 

Ik ben zo onwijs blij dat ik bij jou terecht ben gekomen en dat het zo ongelofelijk goed geholpen heeft! Ik kan dagelijks zo fijn poeperen, soms zelfs 2 keer per dag en moeiteloos. Dit geeft niet alleen een opgelucht gevoel, ook een gevoel van rust. Zelfs mijn schoonheidsspecialiste kan het terug zien in mijn huid! Zo zie je maar alles staat met elkaar in verbinding.

Inmiddels kan ik heel goed onderscheiden welke externe factoren invloed hebben op mijn darmen. Daar ben ik hard mee aan de slag om de rust te vinden en te krijgen. Ook de voeding staat weer op de voorgrond, soms niet altijd even makkelijk, maar ook hier zijn het prioriteiten. Keuzes en beslissingen maken, stap voor stap. I got this!

Nogmaals heel erg bedankt, voor de behandelingen, de tips en de stapjes die ik nu kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar in de toekomst weer treffen! Dat verdienen we!