Detox kuren

Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Detoxen is tegenwoordig helemaal hip. Het is echter niets nieuws. Detoxen (of vasten) heeft een lange geschiedenis en speelt ook een belangrijke rol in vele religies.

Door minder (of niet) te eten, is er meer ruimte voor bezinning. Een tijd van even stilstaan, afstand nemen van je dagelijkse routine en tot rust komen. Een detox kan een kickstart geven om wat slechtere (eet) gewoontes te veranderen en bijv. het verlangen naar suiker en andere bewerkte voedingsmiddelen te stillen.

Ik werk graag met de Innerwave detox kuur. Deze kuur heeft meerdere opties van mild detoxen tot sapvasten De kuur bestaat uit verschillende fasen die weer bestaan uit een voorbereidingsfase, de (sap) kuur en weer een opbouwfase. Bij iedere fase zitten supplementen die de ontgifting stimuleren en helpen je darmen optimaal te laten werken.  In combinatie met darmspoelingen (colonhydrotherapie) bereik je geweldige resultaten.

Alhoewel er bij iedere kuur een zeer gedetailleerd kuur boekje met een duidelijke handleiding zit, kan dit ook persoonlijk aangepast worden.  

Tijdens een detox kuur kunnen er ontgiftingsverschijnselen optreden zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Een goede voorbereiding is zeer noodzakelijk om deze klachten zo veel mogelijk te voorkomen.

Er zijn contra indicaties zoals zwangerschap, ziekte of een te jonge leeftijd. Detoxen of vasten is niet voor iedereen. In een intakegesprek bespreken we of een kuur geschikt is voor je.

* Een detox kuur komt niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars