SKB test (bloed)

Waarom dit onderzoek?

De SKB test geeft een overzicht van hoe het lichaam functioneert. Zoals een APK bij een auto aan het licht kan brengen waar er iets niet helemaal goed gaat, waar er verbeterpunten zijn en welke punten goed zijn. Zo kan een SKB test inzicht geven in waar je lichaam niet optimaal functioneert en waar het juist goed gaat. 

Het goede aan deze test is, dat deze niet alleen informatie geeft over waar het niet helemaal goed gaat, maar ook informeert over problemen die er mogelijk aankomen. Zoals bij de APK van je auto te zien is dat de remschijven aan het slijten zijn, maar je  nog steeds zonder enig probleem goed kunt remmen, zo biedt de SKB test de mogelijkheid om problemen aan te zien komen, voordat je er last van hebt. 

Hoe werkt de SKB test?

Er worden een paar druppeltjes bloed afgenomen d.m.v. een klein prikje in de vinger. Het bloed wordt op plexiglasplaatjes overgebracht en aan de lucht gedroogd en vervolgens in een buisje dezelfde dag opgestuurd naar het laboratorium. De uitslag is er binnen 10 dagen en wordt vervolgens uitvoerig met jou besproken in een vervolgconsult. Afhankelijk van de testuitslag kunnen vervolgonderzoeken nodig zijn en supplementen worden aangeraden. Ook dit zullen we samen bespreken. Het is het raadzaam om herhaaldelijk een SKB-test te laten uitvoeren om te kijken of de therapie aanslaat.

Wat wordt er getest?

De test geeft algemene informatie over; het functioneren van de organen (zoals lever, darmen, longen etc.), over de stofwisseling (van bijv de hormonen), over belastingen (zoals zware metalen) en tekorten (zoals beschikbaarheid of opname van mineralen). 

Belangrijk!

  • 3 dagen voor de test mogen geen enzympreparaten gebruikt worden
  • Geen bloedafname drie dagen vóór en drie dagen na de menstruatie