Buikpijn

Wat is buikpijn?

Buikpijn is een pijnlijk gevoel in de boven- of onderbuik of soms zelfs in alle twee tegelijk, vaak ter hoogte van de maag en darmen. Soms verklaarbaar, maar ook heel vaak onverklaarbaar. De beleving van buikpijn is voor iedereen anders. De één voelt steken, de ander darmkrampen en weer een ander een opgeblazen gevoel of een dof, pijnlijk gevoel dat constant aanhoudt. Buikpijn kan af en toe voorkomen, maar chronische buikpijn zonder duidelijk aanwijsbare reden komt ook veel voor. 

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Buikpijn is een moeilijk te behandelen symptoom omdat het zoveel oorzaken kan hebben: te veel eten, een verkeerd voedingspatroon, een slechte spijsvertering, intoleranties of allergieën, ontstekingen in de darmen, parasieten of bacteriën, stress, emoties en nog veel meer….

Wat kan ik voor je doen?

Buikpijn kan vele oorzaken hebben. We beginnen altijd met een uitgebreide anamnese om samen uit te vinden waar die buikpijn vandaan zou kunnen komen.  We kunnen dan samen ook kijken wat we verder doen;  Voedingsadvies op maat een voedselintolerantietest en/of een ontlastingsonderzoek kunnen zeer zeker meer duidelijkheid geven over de oorzaak van jouw buikpijn. Colonhydrotherapie kan een directe verlichting van buikpijn geven als jouw buikpijn te maken heeft met een chronische verstopping.