Hormonale klachten

Wat zijn hormonale klachten?

Menstruatiepijnen, premenstruale pijnen (PMS), overgangsklachten zoals opvliegers of nachtzweten en gewichtstoename. Maar ook vage klachten zoals gewrichtspijn, slapeloosheid, stemmingswisselingen of vermoeidheid behoren vaak tot hormonale klachten.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Je hormonen kunnen uit balans raken door je leeftijd zoals in de pubertijd of menopauze. Maar ook voedselallergieën of intoleranties en spijsverteringsproblemen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken. Net zoals blootstelling aan toxinen en schadelijke stoffen. Een ongezonde leefstijl met ongezonde voeding, te weinig beweging en/of veel stress zijn ook risico factoren voor een hormonale disbalans. Er zijn ook ziekten die je hormonen in de war kunnen sturen zoals: diabetes, schildklieraandoeningen, PCOS, eierstok- en prostaatkanker.

Wat kan ik voor je doen?

De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding. Dit geldt ook voor je hormonen.

Het is niet alleen wat je eet maar ook wanneer, hoe en waarom? We nemen je huidige voedingspatroon door en soms is het een kwestie van een paar kleine veranderingen die al een grote impact op je gezondheid en dus je hormonen kunnen hebben. Voedingsadvies op maat daar beginnen we mee. Vervolgens kan een detoxkuur gecombineerd met colonhydrotherapie ook een optie zijn. Mochten je klachten niet verminderen dan zullen we iets verder moeten gaan kijken d.m.v. een ontlastingsonderzoek.