Over/onder gewicht

Wat is over/onder gewicht?

Of er een ideaal gewicht bestaat is afhankelijk van wat je hieronder verstaat. Dit ‘ideale gewicht’ is erg persoonlijk en afhankelijk van hoe jij je het prettigst voelt. Medisch gezien is er een ideaal gewicht. Dit wordt bepaald aan de hand van je Body Mass Index (BMI). Bij mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 jaar is de BMI een goede maatstaf voor het gewicht: dit geeft aan of je een gezond gewicht, overgewicht of ondergewicht hebt. Naast je BMI zegt je buikomvang ook iets over je gezondheid. Buikvet is namelijk ongezonder dan vet op je heupen of billen. Een te grote buikomvang in combinatie met een te hoog BMI kan wijzen op overgewicht.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Je leefstijl en voedingspatroon spelen natuurlijk een grote rol in het hebben van overgewicht en soms ook ondergewicht. Maar ook hormoonschommelingen, schildklierproblemen, weinig slaap en vermoeidheid, stress , een goede spijsvertering en een gezonde darmflora hebben een grote invloed op je gewicht.

Wat kan ik voor je doen?

“Je bent wat je eet” wordt vaak gezegd.  Dat is waar, maar… er is meer! Je bent namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Door middel van een consult en verdere onderzoeken kunnen we gaan ontdekken waar jouw over- of ondergewicht vandaan komt.  Een voedingsadvies op maat, een detoxkuur gecombineerd met colonhydrotherapie en onderzoeken zoals een voedselintolerantietest of een ontlastingsonderzoek, kunnen hier allemaal een belangrijke rol in spelen.