Vermoeidheid

Wat is vermoeidheid?

Vermoeidheid (of moeheid) is een staat van lichaam en geest waarbij je je verminderd in staat voelt activiteiten te ondernemen en je slaperig voelt. Vermoeidheid is over het algemeen een gevolg van een zware lichamelijke of geestelijke inspanning of een lange periode zonder slaap. Helaas is vermoeidheid en het hebben van weinig energie een vaak voorkomende klacht in deze tijd.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Je darmen bestaan uit vele miljarden bacteriën. Dit noemen we de darmflora. Een gezonde darmflora maakt een groot gedeelte van je energie aan.   Als de darmflora uit balans is (wat kan betekenen dat je meer slechte als goede bacteriën hebt)  wordt dit veel moeilijker en moet die energie uit je eigen energie voorraad komen. Als er ook te veel afvalstoffen opgehoopt zitten in je darmen en deze niet effectief worden afgevoerd zal dit ook bijdragen aan jouw vermoeidheid.

Wat kan ik voor je doen?

Door middel van een uitgebreide anamnese gaan we samen proberen uit te vinden waar jouw vermoeidheid vandaan komt.  Als je al erg lang last hebt van vermoeidheidsklachten zou ik voorstellen om direct een ontlastingsonderzoek te doen, zodat we de oorzaak gelijk goed kunnen aanpakken. Afhankelijk van wat de uitslagen zijn, kunnen we overleggen of het darmherstel programma bij je zou passen.