Winderigheid

Wat is winderigheid?

Er is altijd en bij iedereen gas aanwezig in de darmen. Scheten laten is daarom heel normaal. Als gas zich in de darmen ophoopt ontstaan er buikpijn klachten, daarom is het beter om gewoon af en toe een scheet te laten. Het gas in de darmen bestaat uit stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan. Dit zijn allemaal reukloze gassen. Stinken je winden dan heeft dit te maken met een slechte spijsvertering en darmflora.

Wat kunnen de oorzaken zijn?

Te veel luchtslikken, kauwgom kauwen, bepaalde voedingsmiddelen, te veel eten, bepaalde medicijnen, klachten zoals constipatie, PDS, voedingsintoleranties of allergieën, een ongezonde darmflora en een niet goed werkende spijsvertering kunnen allemaal oorzaken zijn van winderigheid.

Wat kan ik voor je doen?

Meestal kunnen wat veranderingen in je voedingspatroon al mooie resultaten geven wat betreft winderigheid. Eerst gaan we kijken of we wat kleine veranderingen kunnen aanbrengen in je voedingspatroon d.m.v. voedingsadvies op maat.  Mocht het nog niet helemaal verholpen zijn kunnen we samen kijken of andere diensten zoals colonhydrotherapie, of onderzoeken zoals een voedingsintolerantietest iets voor je zouden kunnen betekenen.